· 

Ruta Catalana al Reial Monestir de Poblet 2023

Més de trenta ròvers i guies majors van gaudir del 28 d'abril a l'1 de maig, de la sisena edició de la ruta catalana, que com ja es tradició, va tenir com a fita el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet. Un any més, ha estat una oportunitat per als membres del nostre moviment de gaudir de l'esperit de la branca vermella, tot envoltats de la natura i de l'encontre amb Déu.

 

Divendres al vespre, caps i pilots es van trobar al Santuari de Santa Maria dels Prats, on van poder sopar plegats i gaudir d'una vetllada festiva. Dissabte començava oficialment la ruta amb la celebració de la Santa Missa, on ens va acompanyar el nostre consiliari, Mossèn David Navarro. Després d'haver dut a terme un petit servei de neteja a l'església, els participants van sortir per equips fins als respectius punts d'acampada.

 

Sortint des de Santa Maria dels Prats, les Guies van arribar a l'ermita de Sant Joan de la Muntanya després d'una ruta de més de 8 quilòmetres. Allí van poder gaudir d'una formació en branca vermella, amb la presència de la comissària ruta de la nostra associació. 

 

Els scouts, van arribar a la Casa Forestal de la Pena al vespre, després d'haver viscut els elements de la ruta: l'hora ruta, una estona de pregària individual en presència de la natura, el res del rosari en comunitat, i el dinar. Després de sopar, els equips van gaudir d'una vetllada festiva ambientada en la figura de Sant Jordi, patró de l'escoltisme.

 

Des dels dos punts, scouts i guies van arribar diumenge a la tarda al Monestir de Poblet, després d'una llarga caminata i a punt per celebrar l'eucaristía. A més, van poder conèixer alguns dels monjos de la comunitat i celebrar les vespres amb ells.

 

Després de sopar, va tenir lloc una vetlla d'adoració al Santíssim, on es va poder pregar per les noves progressions que tindrien lloc a la nit: dues partides ròver i un compromís de guia major. En aquestes dues cerimònies, l'scout es compromet a viure de manera fidel l'estil de vida de l'escoltisme: servei, senzillesa, abnegació i entrega a Déu i als demés. 

 

Dilluns vam posar punt i final a la ruta amb la celebració de la Santa Missa en memòria de Sant Josep Obrer i en companyia de la comunitat de Poblet. Després, van tenir lloc dues noves cerimònies: una Promesa Scout i l'entrega de l'insignia EP a un membre del Clan Pilot Sant Jordi, que suposa l'inici del camí personal dins la branca vermella.

 

La nostra associació acomiadava així una nova edició de la ja tradicional Ruta Catalana a Poblet, la qual ha estat un moment per posar en mans de Déu els membres del nostre moviment i el que resta de Ronda Solar. 

 

Recupera aquí les millors imatges de la ruta.

Escribir comentario

Comentarios: 0