Amb quina regularitat es reuneixen els scouts i guies?


Cada agrupament pot escollir el dia més apropiat durant el curs.

 

Tradicionalment el cau és el dissabte a la tarda, per exemple de 16:00 a 19:00, moltes vegades acabant amb l'assistència a la missa de la parròquia. Això a la branca groga (llobatons, 8-11 anys). [es diu cau al lloc i a la reunió dels llobatons].

 

A la branca verda (scouts i guies, 12-16 anys) la reunió també és setmanal, però cada patrulla decideix el dia, i hi ha més freqüència de sortides al camp o d'excursió, com també de serveis prestats a l'exterior. És tradició que sigui també dissabte.

 

L'activitat més important de l'any, que es va preparant durant tot el curs, és el campament d'estiu (sol realitzar-se l’ultima quinzena de juliol). També sol organitzar-se un campament més curt a Setmana Santa, i una sortida de cap de setmana al trimestre.

 

En qualsevol cas, el noi ha de viure l'escoltisme sempre (el llobató es compromet a fer una Bona Obra diària), però només implica feina pels pares el cap de setmana. Un o dos dissabtes al mes no hi ha cau, perquè les famílies puguin organitzar-se i els caps respirin una mica...

 

Els pares han d'entendre que anar al cau és tan seriós com anar al col·legi, i per tant facilitar-ne l'assistència, tot i que no poden forçar-la. A diferència del col·legi, l'escoltisme no és obligatori; però és un àmbit formatiu. Una primera conseqüència és que això afectarà el cap de setmana familiar. Una altra és que no té sentit castigar al noi privant-lo de venir, només perquè al cau s'ho passa bé. Igual que no el castigarien privant-lo d'anar al col·legi, o no marxarien de cap de setmana si hi hagués classe.

 

També podeu veure aquí el nostre calendari.