Branca Verda

Escoltes i guies (de 12 a 16 anys)

La branca de guies i scouts, es basa en la formació i creixement personal i espiritual de l'adolescent. Les nostres activitats s'enfoquen en acompanyar el nen/a, que surt de la infància, fins que entra a l'etapa adulta.

 

Creiem que una bona construcció de la persona en aquesta etapa, en la que hi ha grans canvis i es prenen moltes decisions, porta a un desenvolupament complet i equilibrat del caràcter i la personalitat.


En el nostre moviment afavorim aquest acompanyament a través d'un ambient d'amistat, que respon a la voluntat instintiva de l'adolescent de tenir el seu propi grup, per jugar i moure's. Aquest grup que és la patrulla, proporciona al nen/a una petita societat feta a la seva mesura, amb la que podrà viure l'aventura i les ganes de descobrir el món per si mateix. El que més es valora és la independència dels adolescents per testar les seves pròpies forces i fer seu el món que els envolta, combinat amb la responsabilitat d'assumir les conseqüències i aprendre d'elles.

 

També és dins de la patrulla on coneixerà més profundament la seva fe i la podrà compartir amb altres nois o noies de la seva edat. Amb aquest sistema l'adolescent guanya capacitat de lideratge, de treball en equip, d'autonomia, i el més important... d'esperit d'aventura!

La branca de guies i scouts, es basa en la formació i creixement personal i espiritual de l'adolescent

La patrulla

La patrulla és la base del funcionament i organització dins de la branca verda.
La patrulla és la base del funcionament i organització dins de la branca verda.

Una patrulla és un grup de 5 a 8 scouts o guies d'entre 12 i 17 anys. La patrulla serà el teu grup dins els scouts. Amb els teus companys de patrulla compartiràs la tenda als campaments, faràs totes les activitats, competiràs en jocs amb altres patrulles, i molt més!

La patrulla és la base del funcionament i organització dins de la branca verda. En aquesta, cadascú té el seu lloc indispensable, un lloc d'acció amb el qual rebràs una responsabilitat especial. Aquests encàrrecs fan que tothom col·labori amb les seves millors qualitats a la patrulla en conjunt.

Com a bon grup que és la patrulla, cadascuna té la seva pròpia identitat: un nom, uns colors que els representen, i tota una sèrie de tradicions que es van creant amb els anys. Un conjunt de 3 o 4 patrulles forma una tropa, en el cas dels nois, i una companyia amb les noies.

Cada patrulla consta d'un cap de patrulla, que n'és el responsable. El cap, és un scout o guia més, que normalment ja té 1 o 2 anys d'experiència dins l'escoltisme. Ell acull a tots els scouts nous, i els ajuda a progressar transmeten tot allò que ell ja ha après. Confiant en el seu lideratge podràs aprendre moltíssimes tècniques diferents, com l'orientació, l'expressió artística, transmissions amb codis secrets, i construir el vostre propi racó en els campaments. 

Les activitats

Racó de patrulla
Racó de patrulla

Els scouts i guies fan activitats durant tot l'any. Les patrulles es reuneixen cada 15 dies als locals de la seva parròquia. Allà organitzen els seus propis jocs, fan tallers per decorar les parets del local, o busquen solucions per poder transportar tot el material fins als campaments. Elaboren els seus propis codis de patrulla, cusen les disfresses per fer actuacions davant de tota la tropa o la companyia. Cada reunió són unes quantes hores que t'ajudaran a conèixer i compartir més amb els teus companys, i també les podràs aprofitar per proposar noves idees i iniciatives per construir un bon grup.

 

A part de les reunions, durant l'any es fan activitats conjuntes de tropa o companyia on participen totes les patrulles. Aquestes sortides es fan a la natura, on tot scout ha d'aprendre a viure. Les activitats conjuntes poden ser d'un sol dia o de tot un cap de setmana. És on cada patrulla mostra tot el que ha fet a les reunions, i l'espai per la competició sana entre patrulles. L'activitat principal és el campament d'estiu. Es fa normalment durant el Juliol, i dura 15 dies. Hi participen tots els scouts i guies. És la culminació de totes les activitats que es fan durant l'any, que van sempre enfocades a preparar un bon campament. Cada campament té una temàtica i ambientació diferents, que fa que sigui únic i irrepetible.