Barcelona

Parròquia Mare de Déu del Remei

Parròquia: Mare de Déu del Remei

Mossèn: Mn. Pere Montagut

Cap d'agrupament: Marc Miró

Tel. de contacte: 663 50 66 86

Correu electrònic: agrupament.barcelona@scouts-de-europa.org

Unitats

Amb presència a Barcelona:

  • Foc Pilot Sta Teresa de Calcuta (noies de 17 a 19 anys)
  • Clan Pilot St Jordi (nois de 17 a 19 anys). 

Blog de Barcelona

Acampada a Castelladral

El passat 15, 16 i 17 de desembre va ser la primera acampada com a patrulla guineu hi érem la Júlia, la Laura, la Laia, la Marina i jo, però faltava la Maria Gloria. També estaven totes les altres patrulles: pantera, wapití, formiga, cierbo, castor, lince i la nostra. El divendres 15 per la tarda va arribar un autocar que anava de  Barcelona a Castelladral que era on vam acampar.   


Quan vam arribar vam baixar fins al lloc d’ acampada,  i després de sopar vam muntar les tendes. El dissabte 16  vam jugar a un joc de salts d’ allargada molt divertit, vam anar a missa, vàrem fer foc per cuinar, jugarem en un joc de pistes , també vam construir els forns per poder fer les pizzes, vàrem fer una vetllada molt divertida també  van fer nubes al foc. 

El diumenge 17 recollirem i després de dinar i marxarem cap a Barcelona a la trobada Nadalenca.


M’ ho vaig passar molt be, espero la pròxima!


Àgata Campillo Soro 


Patrulla Guineu(Sant Celoni).   


Caminem amb els Mossens: Ruta al Santuari de Schoenstatt

Ahir, dia 28 de desembre, va tenir lloc l’excursió que anualment organitza Mn. Francesc Espinar, que originalment es deia “Caminem amb el mossèn”, però en el dia d’ahir vam caminar amb 3 mossens!, així que n’hem pluralitzat el nom. Ha estat l’edició amb més participació que s’ha fet mai, i, a més de trobar-nos bona part dels caps, vam poder conèixer a alguns joves de la parròquia de Sant Joan Baptista de Sant Feliu del Llobregat, que van venir amb el seu rector, Mn Sergi Sicilia.

Ens vam trobar a les 9 al santuari de Schoenstatt de Valldoreix, i des d’allà vam caminar fins a l’ermita de Salut. Aquesta ermita data dels temps de la Marca Hispànica, concretament del segle IX, i ha estat modificada en diverses ocasions en els segles posteriors. Mn Francesc Espinar ens va fer una primera reflexió sobre la foscor de l’ermita, marca del seu període, i el paral·lel entre els instants de ceguesa que patiríem al entrar i la necessitat d’acceptar que no sempre tot “s’ha de veure clar immediatament” en la vida de la fe. Ens digué “quan entreu no veureu res, hi ha molt poca llum a dintre, però ja veureu com poc a poc els vostres ulls s’hi aniran acostumant i hi veureu més”. Un cop a dins, i quan ja estàvem més acostumats a la penombra, Mn Joan Prat ens va fer reflexionar sobre la orientació de les nostres vides.

Vam poder meditar les seves paraules mentre caminàvem tots plegats cap al cim del Puigmadrona, un ascens que va durar una 20 minuts. Arribat a dalt, vam cantar i aprendre nous cants, i fins i tot coreografies, de la mà del Pedro Júdez. Arribada l’hora del descens, vam tornar cap al santuari, on Mn Francesc ja ens esperava per a celebrar la Santa Missa. En acabar va arribar un dels moments més esperats, el de dinar! Vam poder gaudir d’una excel·lent macarronada feta per Mn Francesc, amb l’ajut de l’Oriol Rodríguez. En acabar, i després de deixar-ho tot net com una patena, vam gastar les energies restants jugant fins que va arribar l’hora dels adéus.

Va ser una inoblidable jornada de fraternitat entre tots els que hi vam assistir, de recordar que en la nostra ruta, encara que de vegades no hi veiem, no caminem mai sols


Anna Prats Amorós 


IV Nit dels Testimonis

Els pilots i guies majors durant l'acte
Els pilots i guies majors durant l'acte

El passat divendres, la nostra associació va estar present a la IV Nit dels Testimonis, un acte organitzat per l'ACN (Ajuda a l'Església Necessitada)  a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort.

 

Vam conèixer els testimonis del Pare Jacques Mourad, perseguit i empresonat per l'ISIS i el Pare Gaetan Kabasha, sacerdot perseguit a Ruanda. Els dos sacerdots són dos exemples dels molts cristians perseguits arreu del món, per defensar les idees i el cristianisme, on la nostra religió és minoritària. Van ser dos testimoniatges impactants, per la crueltat dels actes que havien patit, però alhora demostren la força de la fe cristiana. 

 

A l'acte, a part dels dos testimoniatges, van tenir cabuda moments per la pregària i la música, amb l'adoració al santíssim que va anar acompanyada de cants i música worship. 

Durant les seves aparicions, tant el Pare Mourad com el Pare Kabasha, van refermar l'idea que cal estimar als enemics com Déu ens va ensenyar, independentment dels seus actes i pensaments. Tot hi que pot resultar contradictori, pel que van viure els dos sacerdots, ells van saber perdonar els qui els havien perseguit i fet mal per les seves creences. Per acabar, ens van demanar pregària cap a tots els cristians perseguits arreu del món, que en són molts. 

 

Va ser una jornada molt especial en tots els sentits, en la que els nostres caps, guies i pilots van poder fer de voluntaris en l'acte. 

 

Sortida al mar

De bon matí, un dissabte dia 4 de novembre, les guies de la Companyia Mare de Déu del Remei ens vam reunir sense les caps per arribar on eren elles mitjançant un joc de pistes per practicar la nostra orientació. Complerta la prova, vam viatjar en metro fins el museu marítim on ens vam trobar amb els Vells Llops de Mar (scouts marins). Amb ells vam començar les activitats nàutiques que ens esperaven durant la sortida.

 

Primer vam fer una visita al museu marítim i un recorregut per la història naval del mar Mediterrani, on vam presenciar una caravel·la de dimensions reals i una exposició de maquetes de vaixells. En sortir, ens vam dirigir a una embarcació del port de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia,on els Vells Llops de Mar ens havien preparat un taller de nusos. Finalitzada l'activitat, ens vam acomiadar dels vells llops de mar amb el cant dels adéus, i vam dinar. Per tancar la sortida d’aquell dia, ens vam traslladar fins la platja de la Barceloneta, on vam fer reunió de patrulles en l’ambient més indicat: la platja.

 

Patrulla Pantera 🐾

1 comentarios

Un diumenge molt especial: Festivitat del Remei

L'Agrupament de Barcelona al complet, després de la missa d'ahir.
L'Agrupament de Barcelona al complet, després de la missa d'ahir.

Avui diumenge 8 d’octubre hem celebrat la festa de la Mare de Déu del Remei. I ho hem fet amb especial alegria els agrupaments de Barcelona Beat Pere Tarrés I Mare de Déu del Remei ja que és justament la patrona de la parròquia a on estem.

 

Ens ha tocat aixecar-se d’hora nens, nois, pares i caps però a les 10 ja estàvem tots preparats per viure amb alegria i goig la missa de festa major i aprofitar per donar gràcies a la nostra Mare per tots els béns que ens proveeix. Els nostres baussants també hi han estat presents. Just al acabar la missa hem pujat al cambril de la Verge seguint  a Mossèn Montagut per tal de saludar-la.

 

Després cada unitat ha anat a realitzar diferents activitats, centrades sobretot en coneixes més ja que són molts els nois i noies que comencen aquest any amb nosaltres.

 

Per uns quans llobatons i llobatones ha estat un dia molt especial ja que han realitzat la seva promesa davant de la resta de germanets, caps, el mossèn i els pares.

Ha estat doncs un matí molt complet en el qual ens ho hem passat mot bé. Primer donant gràcies en la missa i després disfrutant i vivint l’aventura Scout.

Marc Miró i Escolà 

Cap de l’Agrupament Beat Pere Tarrès