· 

Campaments d'estiu 2023

Un any més, scouts, guies, llobatons i llobatones del nostre moviment han gaudit dels campaments d'estiu. Han estat dues setmanes molt intenses on han pogut aprendre i gaudir envoltats de la natura i plens d'esperit scout. Scouts i guies (nois i noies d'entre 12 i 17 anys), van començar els seus respectius campaments el dissabte 15 de juliol: els scouts es van instal·lar a Lles de Cerdanya i les Guies a la Farga de Bebié, una localitat de Ripoll.

 

Els primers dies de campament van servir per posar a punt les construccions de les diferents patrulles, que durant els conviuen en comunitat tot competint amb la resta. A més, van construïr l'altar per poder celebrar la missa enmig de la natura i un gran pavés, on s'hissen el baussant i altres banderes pròpies del nostre moviment scout.

Després de dos dies dedicats a les construccions, les patrulles van competir  en el tradicional concurs de cuina, on han de posar a prova les seves habilitats culinàries. En el cas de les guies, havien de presentar plats ambientant-los en el tema del campament d'enguany: els detectius.

 

Durant primera setmana de campaments, guies i scouts també van marxar d'exploració. Aquesta és una de les activitats principals dels nostres campaments d'estiu, i per patrulles han de conèixer una població propera al lloc de campament. Amb l'exploració, guies i scouts reforcen la seva autonomia, un dels objectius principals de la branca verda. Juntament amb el cap de tropa, defineixen un itinerari i han de trobar alguns elements característics del lloc on visiten.

Durant els dies d'exploració, algunes guies de la Companyia de Santa Maria del Remei i Xarxes de Patrulles Lliures, van rebre la seva promesa, primeres i segones clases, fent un pas endavant en la seva progressió scout.

 

Després d'una setmana intensa, al campament van arribar els llobatons i llobatones (nens i nenes de 8 a 12 anys) de Barcelona, Igualada i Sant Feliu de Llobregat. Els campaments de la branca groga, a diferència de la branca verda, tenen només una setmana de duració, en la qual els nens i nenes fan moltíssimes activitats tot vivint les aventures del Llibre de la Selva. Els llobatons conviuen en familia feliç, i han de realitzar diferents construccions, des d'una taula per dinar fins a un petit oratori per resar a la Mare de Déu.

Durant la setmana de campaments, els llobatons i llobatones han realitzat un munt d'activitats, des de grans caces, fins a jocs ambientats en la selva, i fins i tot un concurs de cuina! D'aquesta manera, poden reforçar la seva autonomia, tot fent el millor per complir la seva promesa: servir a Déu i als altres!

 

Per la seva part, scouts i guies van afrontar la segona i última setmana de campaments amb les olimpiades, on competien per patrulles en diferents proves esportives: tir amb arc, recorregut herbert...

En definitiva, han estat unes setmanes de campaments d'estiu molt intenses i plenes d'esperit scout, on les nostres unitats han pogut gaudir de l'aventura de l'escoltisme. Ara, les unitats es retrobaran a la pròxima ronda solar, després d'uns dies plens d'aventures. Preguem pels fruits d'aquests campaments i donem gràcies a Déu per tots els qui els han fet possible!

Escribir comentario

Comentarios: 1
  • #1

    Oscar (martes, 25 julio 2023 19:00)

    Espectacular!!!�