· 

Sent La Creu 2020 a la Sagrada Familia

El cor de Guies i Scouts d'Europa, al Sent la Creu. FOTO: Ramon Ripoll i Guillermo Simón
El cor de Guies i Scouts d'Europa, al Sent la Creu. FOTO: Ramon Ripoll i Guillermo Simón

L'emblemàtic temple de la Sagrada Família ha obert un any més les seves portes per celebrar el primer diumenge de Quaresma. En la quarta edició del Sent la Creu, acte organitzat per l'Arquebisbat de Barcelona per iniciar aquest camí cap a la Pasqua, han estat més de 2.000 els joves i fidels els que s'han aplegat per rebre la creu de Bangassou. En una missa multitudinària, presidida pel cardenal de Barcelona Joan Josep Omella, el bisbe de Bangassou Mons. Juan José Aguirre i el  bisbe de Moramanga Mons. Rosario Vella, tampoc hi ha faltat la participació de Guies i Scouts d'Europa.

Per segon any consecutiu, i en el mateix escenari que la darrera edició, el nostre cor ha interpretat algun dels seus cants per rebre la Creu procedent de la localitat de la República Centroafricana Bangassou,  i acompanyar els testimonis de Mons. Juan José Aguirre i el seminarista Peter Kiribu. Tots dos han estat els protagonistes, junt amb el Crist de Bangassou, de l'acte previ a l'eucaristía, on hem pogut conèixer millor la situació que es viu en aquests països en guerra. "Centreafrica viu situacions de gran tensió des de fa anys, és un sofriment que ens afecta a tots. La sang i les llàgrimes de musulmans i cristians són les mateixes. El Crist de Bangassou està amb els ulls tancats perquè no vol veure tot el mal que hi ha allà", explicava Aguirre demanant la pregària per tots els afectats pels conflictes arreu del món, independentment de la seva religió, animant als joves a contemplar i carregar la creu durant aquesta Quaresma.

"El Crist de Bangassou està amb els ulls tancats perquè no pot veure tot el mal que hi ha allà"

 

Al seu testimoni, el seminarista kenià Peter Kiribu explicava la seva conversió a través del retrobament amb la seva mare després de que l'abandonés quan era un nen, i va animar a tots els joves a no perdre mai la fe ni la confiança en Déu, fent referència també al missatge de John Newton a Amazing Grace", que el nostre cor interpretava després. Després d'escoltar els emotius testimonis i rebre la Creu, es va celebrar l'eucaristía, on a l'homilía Aguirre va tornar a fer incís en el patiment que ha viscut com a missioner a Bangassou.  Així, per quart any consecutiu hem pogut formar part d'aquest multitudinari acte que any rere any aplega milers de joves i fidels de les diferents parròquies i moviments de Barcelona per celebrar l'inici de la Quaresma.

Escribir comentario

Comentarios: 0