· 

Trobada del Foc Intercaps Santa Tereseta de Lisieux

El  foc intercaps Santa Teresa de Lisieux es va trobar el passat cap de setmana després de molt temps! La seva cap, la Sara Palmés, ens explica el què va donar de sí aquesta trobada.

El passat diumenge 10 de novembre, el foc intercaps Santa Tereseta de LIsieux vam tornar a  fer una trobada, -només nosaltres-, per primer cop des de feia molt de temps. I és que normalment fem rutes amb els scouts, o compartint amb el foc pilot. Però feia més d’un any que no organitzàvem una trobada exclusivament per nosaltres.Crec que és molt important seguir fent aquestes trobades, ja que les nostres caps inverteixen molts caps de setmana de l’any per la formació de les llobatones o les guies, però tenen pocs moments de disfrutar del guidisme i de la seva formació i progressió com a dones cristianes.

El foc intercaps, al complert
El foc intercaps, al complert

 

La trobada d’enguany va ser a Igualada. Vam quedar a la Missa de 9h al Monestir de les Carmelites Descalçes d’Igualada. Si no heu anat mai a veure-les, només amb els cants de Missa, ja tens sensació d’estar al cel, amb un cor d’àngels. Les carmelites canten molt bé! Després de la Missa, vam entrar al Convent a fer una estona de xerrada i de compartir amb les monges. Fa molts anys, les Carmelites ens van confeccionar el Baussant a l’agrupament d’Igualada, i ara feia anys que no passàvem a veure-les, els hi va fer molta il·lusió la nostra visita. Els hi vam explicar una mica el nostre funcionament, les acampades i campaments, activitats que fem amb els nens i joves, i tota la tasca evangelitzadora que estem duent a terme. Elles, ens van explicar el seu dia a dia a la vida contemplativa. Va ser un moment molt memorable ja que ho explicaven amb molta alegria i il·lusió, i deien que era una joia cada dia poder viure noves experiències amb Jesús. Van ser un gran testimoni de vida de fe per totes nosaltres. Al final, els hi vam cantar un parell de cançons. Ens van dir que tornèssim aviat i ens van regalar uns quants exemplars de ‘Història d’una ànima’ de Santa Teresa de Lisieux. Després vam anar pels voltants d’Igualada a recollir diferents fulles, ja que després fariem un taller de corones d’Advent. Vam treballar el significat de la corona d’Advent, i el significat de cada espelma, van quedar unes corones d’Advent realment boniques que decoraran les nostres llars aquestes dies abans de Nadal.  

 

Vam dinar totes plegades i tot seguit vam fer un Cinefòrum. La pel·lícula: Unplanned. És una pel·lícula que es va estrenar a principis d’aquest any als Estats Units, que inicialment va rebre la calificació R (significa només apte per adults) i que ha trencat totes les cartelleres allà on l’han estrenat. Molts governs no volen que s’emeti als seus països, però els que ho aconsegueixen (com Canadà recentment), la pel·lícula omple cinemes. És una pel·lícula que explica la història de la realitat de l’avortament als Estats Units. Explica la història de l’Abby Johnson, que va passar a ser la directora d’una clínica avortista a una de les activistes pro-vida més conegudes d’Estats Units. La pel·lícula és molt forta, però mostra una realitat que el nostre món avui no vol reconèixer. A més d’una de nosaltres se’ns va caure la llagrimeta en més d’una escena. Quan va acabar la pel·ícula vam fer un bon debat sobre l’avortament, que va ser més que interessant. La valoració de la trobada va ser més que positiva, i les guies ja tenen ganes de que ens tornem a trobar! Ara ja fins al Caminem amb els Mossens, els proper 27 de desembre!

 

Sara Palmés

Foc Intercaps Santa Tereseta de Lisieux

Taller de corones d'advent!
Taller de corones d'advent!

Escribir comentario

Comentarios: 0