· 

Ruta Cantada a Núria

Aprofitant la festivitat de la Mare de Déu de Núria,  els nostres caps han gaudit aquest dissabte de la tercera edició de la ja tradicional Ruta Cantada per començar amb forces, i amb música, el nou curs que ja tenim a tocar. 

Després d'un llarg viatge en cotxe desde Barcelona i Igualada, una vintena de guies i scouts ens trobàvem a dos quarts de nou del matí als peus de Queralbs, des d'on començaríem la ruta que al 2017 es va instaurar com a data al nostre calendari. El vent alpí no ens impedeix agafar forces i començar a caminar amb ganes. En una distesa pero escarpada pujada, aprofitem per posar-nos al día després d'un intens estiu. Campaments d'estiu amb les respectives unitats, l'Euromoot a Roma i l'última setmana en la que alguns caps han estat formant-se en escoltisme a Terol, son els principals temes de debat, que desemboquen en les expectatives i reptes que ens portarà el proper curs. Una ruta cantada, com diu el nom, no ho sería sense música. Amb aquesta excusa, aprofitem  per aturar-nos i aprendre nous cants de la mà del Joan Alfons, director del cor. A les dotze, amb Núria visible, entonem l'Àngelus davant la mirada d'altres pelegrins que també enfilen cap al santuari. Cap a la una del migdia, entre suors i molts ànims, ja ens trobem al cim, i llestos per començar a descendre cap a la vall. Allà, celebrem la Missa amb Mossèn Sergi Sicília a la nau central, tot encomanant les nostres intencions a la Mare de Déu i dedicant-li alguns cants.

 

Havent rebut l'eucaristía, toca obrir les motxilles i començar a dinar, envoltats de la verdor de la vall. Durant el dinar, on aprofitem per analitzar la ronda solar que ja s'apropa i contemplar les vistes dels Pirineus, ens sorprèn la visita de la Núria,la marmota de la vall que rep els visitants al llarg del seu día. No dubtem en fer-nos una foto amb ella, tot dedicant-li alguns dels nostres cants. Cants, que després entonem a les portes del santuari davant els peregrins que s'apropen al sentir-nos. En qüestió de minuts, ens trobem davant una quantitat de públic, al qui dediquem part del nostre repertori. I com qui no vol la cosa, és l'hora de plegar. Cap a les sis de la tarda enfilem cap al camí de tornada, que encomanem amb el rosari i una estona de silenci i pregària personal. Així, amb les últimes hores de sol, posem punt i final a una nova edició de la Ruta Cantada, la tercera, que ha tingut una gran rebuda per part dels membres de Guies i Scouts d'Europa, i que esperem que l'any vinent pugui repetir-se.

 COMUNICACIÓ GSEC 

 

NO ET PERDIS EL VIDEORRESUM AL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE!

Escribir comentario

Comentarios: 0