· 

Sortida a Can Parellada- Patrulles Lliures

Els scouts, a Can Parellada
Els scouts, a Can Parellada

Aquest dissabte 23 de març, a primera hora del matí, les patrulles lliures s'han reunit disposades a aprendre noves tècniques de campisme. El cap de Tropa ha liderat la pujada fins a Can Parellada i ha anat posant-se al dia amb cada noi, veient el canvi personal que han fet des del campament d'estiu. 

Ja arribats a la finca i obertes les portes principals, els patrullers han après com fer construccions amb encaix, tècnica que permet construir estructures més sòlides. Després de veure en què consistia la construcció, les patrulles han anat a buscar els pals per fer quadres negres: xanques on es lliguen els pals amb dos barres horitzontals. Cada cap de Patrulla s'ha assegurat que tots els seus patrullers aprenguessin la tècnica. 

Arribada l’hora de dinar, la Patrulla Lleó s'ha disposat a preparar el seu banquet mentre que la Patrulla Xoriguer, com que s’havien emportat entrepans, han aprofitat el temps ajudant els propietaris de la finca a netejar els camps de la brossa vegetal del bosc.  Havent dinat, el Gabriel ha repicat la campana perquè tothom es presentés al menjador i així poder iniciar el taller de la tarda: fogons de llauna que funcionaven amb alcohol. Seguint tots les instruccions de l'assistent de Cap de Tropa, a poc a poc han anat creant les peces i les han ajuntat. Per provar si funcionaven bé, han anat tots a l’estable i els han posat dins d’una menjadora de pedra per seguretat. Els han encès i han pogut veure que cremaven molt bé! El problema ha estat apagar-los, ja que només es tractava d’una prova i no havien de cuinar res. Però gràcies a l'olla de la Patrulla Lleó,  que s’ha utilitzat com a tapa, l'oxigen dels fogons s’ha anat consumint i la flama s’ha apagat.

Després de l'activitat de fogons casolans, s’ha dut a terme la carrera de quadres negres. La Patrulla Xoriguer s’ha emportat la victòria. Per acabar d’arrodonir la jornada, han recollit tota la casa i han jugat un Kascus tots junts abans de tornar cap a la parròquia. Sembla que la experiència els ha agradat molt als patrullers, ja que l’explicaven amb alegria al Mossèn. Esperem que ben aviat la puguin tornar a repetir!

 

Andreu Baltà- Assistent Patrulles lliures

Escribir comentario

Comentarios: 0