· 

Cap de setmana de formació musical a Castelló

El passat cap de setmana, la música i el bon ambient es van apoderar del silenciós alberg dels carmelites de Castelló. Entre les parets del convent, es van forjar dos dies d'aquests que sempre saben a poc, amb el retrobament i l'aprenentatge com a protagonistes.

 

Uns trenta caps de les diferents regions de la nostra associació van formar part de la segona edició del cap de setmana de formació musical i direcció, impecablement organitzat pel nostre Equip Tècnic Nacional de Música i So, amb l'objectiu d'aprofundir en direcció de cants per a poder aplicar-lo a les unitats.

 

“L'scout somriu i canta davant les dificultats”, aquest és el principi de la llei que sens dubte definiria a aquestes intenses jornades, que sota la batuta dels responsables del cor nacional, va resultar un cop més un èxit per als membres de branca vermella, en un d'aquests caps de setmana que saben a poc per tot el viscut.

 

Dividits en dos grups per a agilitar l'aprenentatge, els nostres caps exhaurien les seves goles i braços, gaudint amb totes les forces de les lliçons impartides a les sales de l'alberg. A primera hora del dissabte, les primeres notes  ja començaven a envoltar els jardins de l'hostalatge en un dia assolellat que convidava a cantar als arbres. Després d'un intens assaig de poc més de dues hores, tocava agafar forces, i una pasta a la carbonara resultava la millor medicina. Entre mossegada i mossegada, s'intercanviaven per les taula les sensacions del curs entre els caps de les diferents regions, parlant de les respectives unitats, i fins i tot, deixant anar algun acudit. I després del dinar, tornada a la feina, amb una altra bateria de cançons, que a poc a poc s'animaven a dirigir cadascun dels participants. Havent assajat per grups, era torn d'ajuntar forces i realitzar l'opera prima del cap de setmana. Repartits per veus, i amb la gravadora preparada, el director dóna les primeres notes de Gaudete, un dels temes més suggeridors del repertori. 

 

Després de l'enregistrament, res  millor que un descans, i més si és amb vistes al mar. La inevitable atracció del mar castellonenc ens condueix a anar a la platja de Benicássim, on fem l'hora ruta. Un autèntic plaer! La tarda resulta un moment ideal per a l'oració i el descans dels nostres caps, que sota un sol radiant i acompanyats per la tranquil·litat del mar, es disposen a gaudir d'un moment personal. En un obrir i tancar d'ulls, ens tornem a trobar, ara amb cert cansament, a la sala d'assaig. Malgrat l'esgotament, a poc a poc torna a sorgir aquesta eufòria que ens envoltava al matí, al ritme dels últims cants del dia. Un dia, que després del sopar s'acaba amb un dels moments més aclamats en qualsevol activitat scout: la vetllada. Aquí, les actuacions es barregen amb els riures i l'humor, que es van diluint entre els primers badalls que conviden a anar al llit. Res millor per acabar la intensa jornada que amb l'oració de la nit, amb la que posem punt i final al primer dia de formació.

 

L'endemà, toca matinar, i acabar de rematar la feina. Amb els conceptes ja consolidats, arriba la prova de foc: cantar a missa de diumenge, on deixem bocabadats als presents, que amb alguna llàgrima, ens acomiaden amb aplaudiments, i fins i tot demanant alguna foto.  Amb l'hora de dinar, s'acosta el final d'un altre memorable cap de setmana per als nostres caps, que gairebé sense poder assaborir-ho, veuen com es converteix en un record més.

 

Un cap de setmana intens, ple de retrobaments i bon ambient, que calarà en la memòria dels participants, que tornen a casa amb una motxilla carregada d'aprenentatge musical per a transmetre a les unitats.

 

Òscar Llena- Clan Intercaps Sant Benet

Escribir comentario

Comentarios: 0