· 

"De què va el Nadal realment?"

El programa nadalenc de la CBS de 1965 va ser especial. Els de Peanust, el famòs Snoopy de Charles M. Schulz, la colla d'amics del Charile Brown, portats a la televisió era un èxit. Aquella nit, el protagonista, té un estrany sentiment de tristesa. El raquític arbre de Nadal i l'idea de la Lucy de fer  una obra de teatre porten a la colla a l'auditori del col·legi, on pregunten, quasi desesperadament, "és que ningú sap de que tracta verdaderament el Nadal?". Llavors, el Linus, amb el seu inseparable llençol, (que el deixa anar al dir el Nom de Jesús, i el torna a agafar al dir que Ell ens porta la Pau) pren la paraula: recita textualment l'Evangeli on es relata l'anunci que fa l'àngel als pastors; "avui a la ciutat de David..." Necesitem que algú digui ben clar què celebrem per Nadal. Què significa que Jesús neixi. Començant pels petits detalls com  adornar la casa, fer el pessebre, ens poden portar sense complexos a parlar obertament de Qui És Jesús, de resar en veu alta amb la família, amb els nostres avis,  amb els petits, a explicar quin sentit té que estiguem contents, que vulguem compartir aquesta joia i ser generosos  no oblidant ningú.

 

El misteri de Nadal ens és tant proper per les guies i els scouts!  Sant Francesc d'Asís va voler representar un pessebre vivent, representant l'escena del portal aquella nit de Nadal a Greccio, perquè contemplant l'Evangeli ens hi endinsessim com un personatge més, com diu Sant Ignasi, i ens hi descobrim en la nostra història, en la nostra relació personal amb Jesús. Que aquestes festes siguin doncs un poder estar amb Crist, en la litúrgia, amb els pobres, amb els amics i la família.  

 

Bon Nadal! 

 

 

Mn Joan Prat +


Escribir comentario

Comentarios: 0