Ruta per la Costa Brava

Clan Pilot Sant Jordi durant la ruta scout per la Costa Brava, Catalunya
Clan Pilot Sant Jordi durant la ruta

La costa brava, probablement un dels punts més espectaculars de tota la costa mediterrània, és el lloc que vam escollir per fer la nostra ruta. Tot i que al principi no estava gaire clar si aconseguiríem fer la ruta, perquè tres dies abans de sortir no havíem començat ni a mirar les poblacions per les quals anàvem a passar, finalment vam aconseguir preparar-ho tot a temps. I la veritat és que va valer la pena.

                                 

Vam sortir el dissabte a les vuit del matí des de l’estació del nord a Barcelona, d’allà vam agafar el cotxe fins a Palamós i un cop aparcat vam començar a caminar. No va passar gaire temps perquè ens perdéssimen una cala, per sort vam tornar a trobar el camí ràpidament. Un cop fora de la zona urbana, envoltats de naturalesa, vam poder agafar un ritme constant i sobre tot disfrutar de les vistes i la ruta. Recordo especialment el lloc on vam parar a fer l’àngelus, just davant d’un penya-segat, a sota es veia una petita cala amb unes roques com petites illes, i mirant a l’horitzó: la immensitat del mar.

 

Però no només teníem unes bones vistes, alguns inclús ens vam poder banyar en una cala abans de dinar (No gaire estona, no sigui que ens agafés una hipotèrmia). Al final del dia, tot i no haver arribat a Begur (perquè ens ho vam prendre amb mooolta calma), que era la idea original, vam arribar a un petit descampat cobert d'herba a uns dos quilòmetres de Palafrugell, vam fer hora ruta: una estona de pregària i reflexió personal, i després vam acampar. L'endemà tot i haver dormit pràcticament deu hores, ens vam aixecar lentament, cosa que ens va fer haver de córrer per arribar a missa a Palafrugell a les nou i mitja, per sort vam arribar just a temps. Després de missa, vam agafar un autobús fins a Palamós, i en arribar vam planificar una mica el trimestre i vam començar a escriure la carta de clan.

 

Per mi, aquesta ruta ha sigut una gran experiència, per les persones amb qui he caminat, pel fet de sortir de la rutina i la ciutat, per l'espectacular que era el paisatge i el fet que el vam poder gaudir quan hi havia pocs turistes, etc. Si hagués de repetir, ho faria encantat.

 

 

Oriol Forcada


Escribir comentario

Comentarios: 0