· 

Som l'Església Militant

Benvolguts fills i filles de Déu,

       uns mesos abans que Mn. Antoni Batlle, el primer consiliari de l´escoltisme català, quedés sense parla postrat en el llit de la seva malaltia final, va transmetre  un parell de pensaments que són amb els que vull començar aquest pòrtic de benvinguda al nou web de GSEC. I no és intranscendent que faci memòria d´ell, car nosaltres tots plegats, des de bell començament vam voler agafar la torxa i el relleu d´aquella gran obra pedagògica i d´apostolat que foren els Minyons i Guies Sant Jordi, nostres germans, missió que donà perspectiva al seu sacerdoci. 

 

Prendre consciència viva que som l´Església Militant no és poca cosa. Església, cos de Crist prolongat i membres del seu poble, i Militant, compromesos amb una lluita, la de l´apostolat per la salvació de les ànimes que figura com a cimera cabdal en el nostre ordre de primacies.

 

Com a última paraula, abans del seu traspàs a la casa del Pare, va testimoniar la necessitat d´educar aquells que tenen o tindran responsabilitat de caps en el “sentit del gust per les responsabilitats”. Us adoneu del que vol dir tot això? Fer de la nostra vida una ofrena al Crist i als germans pensant en una obra d´Església i d´humanitat que certament ens pot aclaparar però que donarà sentit a tot el que som com a persones. El camí fins ara recorregut no ha estat senzill, i no ho serà d´ara endavant, però els que complim el nostre deure de consiliaris estem al vostre servei a fi que es vagi fent realitat.

 

Els mossens, consellers religiosos o consiliaris que és com més ens agrada dir-nos a casa nostra, no tenim una altra raó de ser. Educar en la fe, acompanyar el camí de tots plegats cap aquesta fita. Dono gràcies a Déu tot contemplant com aquesta conselleria, en cadascú dels que la formem, s´esmerça en aquesta feina. I el relleu s´està albirant! Calen respostes generoses a la crida de Déu al sacerdoci. Sense sacerdots lliurats amb tot el cor a la tasca ministerial de la nostra Associació poc avançarem. Sapigueu que els quatre mossens (que no gats) que ara hi som, estem a totes. I hi estem per a vosaltres i amb vosaltres. Disposats a fer-vos de germans i de pares espirituals, de companys de camí i formadors de les vostres consciències. Aquest és el nostre servei!

 

La importància d´aquest nou web i de la xarxa en general és cabdal als nostres dies. Jo mateix no hauria pogut fer un pas endavant vers l´Associació si un dia, aviat farà 10 anys, no hagués conegut aquell primer i rudimentari bloc que fou l´inicial. Que aquesta nova pàgina no la pensem cara endins només sinó cara enfora, com a eina apostòlica!

 

En nom de Mn. Pere Montagut, de Mn. Jordi Peña, de Mn. Joan Prat i en el meu propi, una benedicció a tots plegats i a les vostres famílies en aquestes santes festes nadalenques.

 

SEMPER PARATI

Mn. Francesc M. Espinar i Comas

 

Consiliari GSEC- Catalunya

Escribir comentario

Comentarios: 0